40G QSFP + modul fiber

40G QSFP + (Quad Forma Small faktor - pluggable): katër-channel ndërfaqe SFP (QSFP), QSFP është për të plotësuar tregun për dendësi më të lartë të lartë-shpejtësi të pluggable për kërkesën e zgjidhjes.
Kjo normë e transmetimit ndërfaqe pluggable 4 kanal arritur në 40 Gbps. Shumë pjekur teknologjive kyçe XFP janë aplikuar në dizajn.

40G QSFP + fibra mund të shërbejë si një lloj zgjidhje dhe të shpejtësisë dhe densitet të ishin më të mirë se 4 kanal CX4 ndërfaqe. Sepse në XFP 10 Gbps në kanal nën të njëjtin vëllim port të mbështetje katër channel shpejtësi të transmetimit të të dhënave, kështu që dendësia e QSFP mund të arrijë XFP produkt 4 herë, SFP + 3 herë e produktit. Me 4 kanal dhe një dendësi më të lartë se ndërfaqes CX4 QSFP është miratuar nga standardi InfiniBand.