SFP Module Fiber

Moduli i fiber SFP mbështet dhënave-norma e 155Mbps dhe 550 m transmisionit distancën me 50/125 um ose MMF 300m me 62.5 / 125um.

Marrësin përbëhet nga dy seksione: Seksioni transmetues përfshin një lazer VECSEL. seksioni pranues përbëhet nga një Photodiode PIN integruar me një preamplifier trans-rezistencë e plotë (TIA).

SFP modul fibra të plotësojë kërkesat e sigurisë lazer Klasa I. prodhimi optik mund të çaktivizohet nga një logjikë TTL input-nivelit të lartë të Tx çaktivizuar. Tx Fault tregon se degradimin e lazer. Humbja e sinjalit (LOS) prodhimit tregon humbjen e një sinjal input optike të pranuesit.

standarde informacioni serial ID përputhje me SFP MSA përshkruan aftësitë e bejme së, ndërfaqet standarde, prodhues dhe informacione të tjera. Pajisjet host mund të hyni në këtë informacion me anë të autobus 2-teli serial. Për më shumë informacion, ju lutem referojuni në SFP Marrëveshjes Multi-Source (MSA)

SFP modul fibra është një kompakt, hot-pluggable bejme modul optike përdoret për të dy të telekomunikacionit dhe të dhënave të komunikimit aplikimet. Faktori Forma dhe ndërfaqe elektrike përcaktohen me një marrëveshje multi-burim (MSA) nën kujdesin e Komitetit faktor formular të vogël. Kjo është një format popullor industri zhvilluar bashkërisht dhe mbështetur nga shumë shitësit përbërëse e rrjetit.

Një ndërfaqe SFP në rrjeteve hardware është një modulare (plug-and-play) vend i caktuar për një ndryshore, bejme media specifike në mënyrë që të lidhë një kabëll fibër optike ose ndonjëherë një cable.SFP bakri transceivers ekzistojnë mbështetës SONET, Gigabit Ethernet, Fiber Channel dhe standardet e tjera të komunikimit. Për shkak të madhësisë së tij të vogël, i SFP ka zëvendësuar ndërfaqes gigabit converter (GBIC) në shumicën e aplikimeve, dhe është referuar disa herë si një mini-GBIC nga disa shitësit, por ky emër nuk është përcaktuar zyrtarisht në MSAS