SFP + трансивер, 10Gbps 1310nm 40 километри

SFP + трансивер, 10Gbps 1310nm 40 километри

SFP + трансивер, 10Gbps 1310nm 40 километри

категорија: таг:
  • Опис
  • Анкетната

40 километри SFP + ЕР оптички трансивер

 

Карактеристики

SFP + трансивер Во согласност со СФФ-8413 и IEE802.3ae

проток на податоци избор ≤4.25Gbps или 9.95Gbps стапки 10.3Gbps малку

Ладење EML предавател и приемник PIN

линк должина до 40 километри

Мала моќност на дисипација 1.5W Максимален

При користење -5ºC до 70ºC Работна температура на случај

Еден со напојување од 3.3V

Дијагностички вршење на мониторинг на температурата модул, снабдување

Напон, ласерски пристрасност струја, пренесува оптичка моќност, да се примаат оптичка моќност

RoHS согласност и безоловна

 

апликации

10GBASE-ER / EW (со / без FEC)

10G оптички канал (со / без FEC)

 

Опис

SFP + ЕР трансивер е наменета за 10GBASE-ЕР / апликации EW и 8.5G / 10G Fiber- канал.

Трансивер се состои од два дела: делот Предавателот вклучува colded EML ласер. И делот на примачот се состои од ПИН photodiode интегриран со мозочен удар. Сите модули се задоволат барањата ласерски безбедност I класа. SFP + ЕР Дигитални дијагностика функции се достапни преку 2-жица сериски интерфејс, како што е наведено во СФФ-8472, кој им овозможува во реално време пристап до работните параметри на уредот како што се температурата трансивер, ласерски пристрасност струја, пренесува оптичка моќност, доби оптичка моќност и трансивер напон.

 

Апсолутен максимум рејтинг

параметар 

симбол

мин

Макс

единица

Напон на напојување

Vcc

-0.5

3.8

V

Температура на чување

TST

-40

85

ºC

релативна влажност

Rh

0

85

%

Работни услови

параметар 

симбол

мин

типични 

Макс

единица

Напон на напојување

Vcc

3.13

3.3

3.47

V

снабдување со струја

icc

360

450

mA

Работна температура на случај

TCA

-5

70

ºC

Модул Моќност на дисипација

часот

1.2

1.5

W

Белешки:

[1] Набавка струја се дели меѓу VCCTX и VCCRX.

[2] Во-брзање се дефинира како сегашното ниво погоре стабилна состојба сегашните барања.

 Предавател Спецификации - Оптички

параметар 

симбол

мин

типични 

Макс

единица

центар Бранова должина

LC

1530

1565

nm

Оптички просечна моќност

Po

0

+3

dBm

Оптички OMA моќност

Pom

-2.1

dBm

Страна режим сузбивање Сооднос

SMSR

30

dB

Оптички пренос на електрична енергија (хендикеп)

PTX_DISABLE

-30

dBm

Сооднос на истребување

ER

8.2

dB

RIN21OMA [1]

-128

dB / Hz

Оптички враќање загуба толеранција

21

dB

Белешки:

[1] мерење Рин е направен со губење на враќање на 21 dB.

 

Предавател Спецификации - Електрична

параметар 

симбол

мин

типични 

Макс

единица

проток на податоци

MRA

10.3

11.3

Gbps

Внесете диференцијални импеданса

Рим

100

Ω

Диференцијален Влез податоци

VtxDIFF

120

850

mV

Пренесува Оневозможи напон

В.Д.

2.0

Vcc3 + 0.3

V

Пренесува Овозможи напон

Ven

0

+0.8

V

Пренесува Оневозможи тврдат Време

Vn

100

ни

 

Приемник Спецификации - Оптички

параметар 

симбол

мин

типични 

Макс

единица

Внесете оперативен Бранова должина

λ

1530

1565

nm

Просечна примите сила

-1.0

dBm

Приемник чувствителност во OMA

-14.1

dBm

Истакна приемник чувствителност во OMA [1]

-11.3

dBm

Максимална влезна моќност

RX-преоптоварување

-1

dBm

рефлектансните

Rrx

-27

dB

Губење на сигналот тврдеше

-25

dBm

ЛОС Де-тврдеше

-16

dBm

ЛОС Хистерезис

0.5

dB

Белешки:

[1] измерено со Сообразност со тест сигнал за BER = 10–12. нагласи вредностите на чувствителност во табелата се за мерења Посети систем на ниво кои вклучуваат ефектите на проценка кола. Се препорачува да се одвои најмалку 0,4 dB дополнителни маргина ако се направени мерења компонента ниво

без ефекти на проценка кола.

Спецификации ресивер - Електрична

параметар

симбол

мин

типични 

Макс

единица

проток на податоци

MRA

10.3

11.3

Gbps

Диференцијални Излез нишалка

Vout ПП

350

850

mV

Подемот / Време на опаѓање

Tr / ТФ

24

ps

Губење на сигналот -Asserted

VOH

2

Vcc3 + 0.3-

V

Губење на сигналот -Negated

VOL

0

+0.4

V

Пин Описи

Пин

симбол

Име / Опис

1

Veet [1]

предавател Приземен

2

Tx_FAULT [2]

предавател Дефект

3

Tx_DIS [3]

Предавател Исклучи. Ласерски оневозможено на високи или отворен

4

СДА [2]

2-жица сериски интерфејс податоци линија

5

SCL [2]

2-жица сериски интерфејс часовници линија

6

MOD_ABS [4]

Модул отсутни. Втемелени во рамките на модулот

7

RS0 [5]

RS0 за курс Одберете: Отвори или ниска = модул поддржува ≤4.25Gbps

Висока = модул поддржува 9,95 Gb / s до 10,3125 Gb / s

8

RX_LOS [2]

Губење на индикација сигнал. Логика 0 означува нормална работа

9

RS1 [5]

Нема потреба од поврзување

10

Веер [1]

приемник Приземен

11

Веер [1]

приемник Приземен

12

RD-

Приемник Превртена ПОДАТОЦИ надвор. AC Заедно

13

RD +

Приемник ПОДАТОЦИ надвор. AC Заедно

14

Веер [1]

приемник Приземен

15

ВККО

Приемник напојување

16

ДДСТ

Предавател напојување

17

Veet [1]

предавател Приземен

18

ТД +

Предавател податоци во. AC Заедно

19

TD-

Предавател Инвертен податоци во. AC Заедно

20

Veet [1]

предавател Приземен

Белешки:

[1] модул коло земјата е изолирана од модулот шасија земјата во рамките на модулот.

[2] .should се зафрла со 4.7k - 10k оми на домаќин на одборот на напон помеѓу 3.15Vand 3.6V.

[3] Tx_Disable е влезен контакт со pullup 4,7 kΩ до 10 kΩ да ДДСТ внатре во модулот.

[4] Mod_ABS е поврзан со Veet или Веер во SFP + модул. На домаќинот може да се повлече овој контакт до Vcc_Host со отпорник во опсег од 4,7 до 10 kΩ kΩ.Mod_ABS е потврден "Високо" кога SFP + модул е ​​физички отсутен од слот домаќин.

[5] RS0 и RS1 се модул влезови и се влечат ниски до Veet со> 30 kΩ отпорници во модулот.